msg life ag - Logo
Jezik:  
SI | EN
  |  Login

msg life odateam nadaljuje s spodbujanjem inovativnosti v sklopu javnega razpisa za Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2

Pri msg life odateam se zavedamo, da morajo podjetja svoje napore neprestano usmerjati v raziskave in razvoj, če želijo ohranjati vodilen položaj na trgu. To je edini pravi način za spodbujanje inovativnosti znotraj organizacije. Naš najnovejši izziv na področju raziskav predstavlja projekt “Večmodalna urbana mobilnost”, za katerega smo s konzorcijskima partnerjema pridobili sofinanciranje Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v sklopu Javnega razpisa za »Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2«.
Pametno urejanje področja mobilnosti v mestih je eden izmed ključnih elementov pametnih mest. Z razvojem interneta stvari in interneta storitev se to področje tudi intenzivno razvija, kljub vsemu pa obstoječe rešitve ne ustrezajo potrebam vseh mest. Rezultat projekta Večmodalna urbana mobilnost bo razvoj pametne platforme za upravljanje parkiranja in spodbujanje multimodalnega načina potovanj do končnega cilja v urbanih okoljih z naslednjimi ključnimi cilji:

  • zmanjšanje prometa in onesnaževanja okolja v mestnih središčih,
  • poenostavitev in olajšanje parkiranja v mestnih središčih ter
  • poenostavitev in spodbujanje multimodalnega, trajnostno usmerjenega načina potovanj.

Izbrani člani vseh konzorcijskih partnerjev so se z navdušenjem zavezali k raziskovanju in razvoju inovativne storitve, ki bo trajalo 24 mesecev.
Za več informacij o evropski kohezijski politiki v Sloveniji pojdite na: www.eu-skladi.si

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj